ofiterul starii civile si cuplu de miri

Cununia civila

Cand fotograful face ce trebuie

Probabil ca este un subiect mai putin fotogenic si de aceea nu prea o sa gasiti multe fotografii de la cununia civila in portofoliile colegilor fotografi. Sau mai degraba nu este suficient de spectaculos. Cu toate astea, pentru mine este un prilej de a livra fotografie de buna calitate, chiar daca valentele artistice sunt diminuate.

In prima fotografie observati ca subiectii erau in umbra iar afara era soare puternic. Asta este o situatie de backlight sau contre-jour. Daca trageam la lumina ambienta, ar fi trebuit sa supraexpun cerul pentru a avea o expunere corecta pe miri. Am preferat sa folosesc blitul pe camera, sa expun corect ca cerul sa iasa bine si sa adauga suficienta lumina cu blitul ca oamenii sa fie luminati suficient.

In a doua imagine am preferat sa dau valoare luminii prin folosirea unui blit tinut de un asistent si comandat prin radio. In acest fel lumina nu a fost plata si a creat un efect placut pe mireasa, chiar cand intra in Casa Casatoriilor din sectorul 2.

In a treia poza, la fel ca si la precedenta, lumina principala este data de asistentul plasat in dreapta.

In fotografia cu sampania, lumina este data din nou de asistentul cu blit, care se invartea in jurul mirilor dupa nevoile mele. Aici exista un blit de umplere si pe camera.

In imaginea de pe scari am folosit doar lumina ambianta.

Poza de grup a necesitat o tehnica oarecum simpla, dar foarte eficienta in anumite cazuri, cum ar fi casatoria civila. Cand este soare puternic afara, subiectii au tendinta de a strange ochii, mai ales daca sunt pusi sa stea cu fata inspre directia soarelui. Solutia este ca subiectii sa fie intorsi cu spatele la soare. Soarele devine lumina de contur, iar lumina principala este data de blitul tinut de asistent. Blitul trebuie sa fie puternic.

cuplu asteptand cununia civila

cuplu intrand in Casa de Casatorie

fotografie in fata ofiterului starii civile

cuplu sarutandu-se in fata ofiterului starii civile

semnatura in registru care consfinteste casatoria

sampania servita la casatoria civila

mirii pe sub bolta de flori la iesirea din Casa Casatoriilor

mai multi invitati in fotografia de grup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*