« Mirele acasa la mirea… | Home | Cununia religioasa in… »

Ruperea turtei miresei

Un obicei care nu prea se potriveste la oras

Tuesday 19 March 2013 at 10:27 pm.

Dupa ce mireasa este gatita si dupa ce mirele vine sa-si ia mireasa, se trece la ruperea turtei deasupra capului miresei. Obiceiul se termina cu o hora la care participa toti cei prezenti.

turta miresei trebuie rupta de nasa

turta deasupra capului miresei

se imparte turta miresei la invitati

mireasa in hora dupa ruperea turtei

si mirele in hora dupa turta

acordionistul nelipsit de la hora

Se pare ca acest obicei vine de la romani. Interesant este ca desi el este practicat in toata Romania, nu se mai practica nicaieri pe teritoriul Italiei.

Se crede ca turta rupta deasupra capului miresei este aducatore de noroc si de aceea se imparte invitatilor, care mancand din ea capata noroc si mai ales belsug.

Nu sunt deloc mandru de aceste poze. Povestea s-a desfasurat in fata scarii blocului, sub o bolta cu vita de vie, afara era nor. Am folosit blitul montat pe camera si bineinteles ca n-a iesit nimic deosebit. As fi tras la lumina ambianta, dar era atat de lipsita de contrast si personalitate incat am fost tentat sa trag cu blitul. Probabil ca n-a fost cea mai buna decizie.

Cel mai mult m-a deranjat, insa, lipsa de spatiu. Toata lumea s-a inghesuit sub bolta, desi era suficient spatiu pe aleea din fata blocului.

Cum fotografiaza altii aceasta scena urmariti linkul

twelve comments

Bambi

Nu stiu cum se face ca iarasi e inghesuiala, desi acum sunt afara. Am senzatia ca obiceiurile astea nu prea dau bine la bloc. Si mireasa pare stanjenita.

Bambi - 23-03-’13 05:29
sweetmony

la nuna mea n-o sa fac chestii din astea in fata blocului, cu acordeonul la maximum. O tiganie… Astea ori se fac in casa, ori mai bine deloc.

sweetmony - 01-04-’13 11:46
Mariana

Nici eu nu voi face asa ceva la nunta mea. Nu se potriveste la bloc. Pozele sunt mediocre aici.

Mariana - 11-04-’13 00:22

Unul sau mai multe comentarii asteapta aprobarea adminului.(optional field)
(optional field)

Moderarea comentariilor este activa pe acest site. Asta inseamna ca al dv. comentariu va fi vizibil numai dupa ce va fi aprobat de administratorul site-ului.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.