« Cununia civila | Home | Fotografii de grup »

Sedinta foto de logodna

Cand soarele se opune cu vehementa fotografului

Thursday 14 March 2013 at 12:16 am.

Multi tineri isi doresc o sedinta foto de logodna, in care sa fie imbracati mai lejer, nu in tinuta de mireasa si mire si fara stresul aferent, fara familie si fara bataie de cap, poate cu ceva libertate si nonconformism. Uneori aceasta sedinta se tine in ziua cununiei civile.

mireasa dandu-se in leagan

Nu exista lumina mai proasta, pentru portret, decat lumina data de soarele de vara la amaiaza. Este o lumina dura, distrugatoare de fete, care vine de sus si creaza umbre inestetice.

Pe de alta parte, subiectii vor avea tendinta sa stranga ochii si uneori sa ajunga la grimase, iar fotograful este foarte limitat de pozitia soarelui.

Sedinta foto s-a desfasurat in parcul Obor, nimic special la aceasta locatie, oarecum aglomerata.

In fotografia cu mirii pe banca, desi un blit tinut de un asistent dadea lumina din partea dreapta, totusi iluminarea pe fata miresei nu este grozava.

In a doua poza am schimbat si unghiul de fotografiere si pozitia asistentului cu lumina si rezultatul este multumitor, dar departe de excelent.

Am mutat mireasa la leagan si am rugat mirele sa o dea uta. De data asta, lumina se aseaza mai bine in cadru, cu soarele in spate si blitul care da lumina principala in dreapta mea. In urmatoarea imagine am vrut mai multa actiune.

In imaginea de pe tobogan puteti vedea cat de neajutorat, in competitie cu soarele, este bltul tinut de asistent. Desi a fost setat la maximum de putere, totusi de la 4 metri nu reuseste sa faca fata.

In cadrul mai apropiat am putut apropia si blitul si acum se cunoaste efectul pe care il realizeaza.

In poza la gard si cea anterioara se observa ca blocurile comuniste se vad clar. Asta pentru ca din lipsa de filtru de densitate am fost silit sa trag cu diafragma cat mai inchisa, limitarea de sincronizare cu blitul facand ca timpul de expunere sa nu poate fi scurtat mai jos de 1/200 sec.

Aici gasiti un fotograf care are intotdeauna la el filtrul neutral density: Claudiu logodna

sedinta foto de logodna in parc
sarut de logodna pe banca
logodnici la leagane
mireasa pe tobogan
toboganul folosit ca podium de prezentare a picioarelor
mirele curtandu-si proaspata nevasta

Colegii de peste hotare fotografiaza logodna cam asa

33 comments

roxy

asa putine poze de la o sedinta intreaga? pozele sunt foarte colorate, ma asteptam sa vad multe alb negru, cum am vazut eu pe alte pagini de internet.

roxy - 18-03-’13 20:37
Gabriel (admin)

Sedinta asta a durat doar 30 de minute pentru ca era foarte cald (iulie 38 grade) si am tras mai multe fotografii, dar in multe aveau ochii inchisi sau se strambau, sau altceva nu-mi placea. Eu nu trasform fotografii color in alb-negru doar ca sa fie “artistice”. Pentru alb-negru trebuie o altfel de iluminare.

Gabriel (admin) - 19-03-’13 18:27
Dimka

like . like . like . multumim ca ati fost alutrai de noi in cea mai importanta zi a vietii noastre mult succes in tot ceea ce faceti si cat mai multe fotografii superbe ..

Dimka () - 03-04-’13 14:22
anonima

A fost o idee buna sa puneti mireasa in leagan. Cred ca stiu parculetul din Obor cu spatiul de joaca pentru copii. Acolo este si un balansoar, dar vad ca ati folosit si toboganul.

anonima - 08-04-’13 14:13
Mariana

Am urmarit linkul si mi-au placut mai mult pozele de pe celalalt site. Aici mi se pare ca soarele a stricat totul, prea puternic, prea dur, prea…

Mariana - 11-04-’13 00:21
jeniferlopez

Am citit subtitlul si acum am inteles ce ati vrut sa spuneti. Nu se pot face fotografii de calitate in orice conditii, pe orice vreme, in orice loc. Ati vrut sa ziceti ca “asa nu”. Totusi mie nu mi se par atat de rele.

jeniferlopez - 12-04-’13 14:25
daniela

Din nou, parerea mea este ca pozele sunt bune. Nu stiu daca ar fi putut fi mai bune in conditiile date.

daniela - 15-04-’13 21:03
Andreea

Ce albastru era cerul, cam rar asa ceva prin Bucuresti. Vara se vede doar o pacla gri. Ei sunt simpatici.

Andreea - 16-04-’13 10:54
xlatsev

sa pui adulti intr-un parculet de joaca pentru copii a fost o idee buna,dar ei sunt prea intepeniti pentru asta. trebuiau sa fie mai jucausi,mai expansivi

xlatsev - 17-04-’13 11:51
Costin

Din nou remarc saturatia culorilor si tonuril calde. Sunt sigura ca pentru a face cerul albastra ati folosit un filtru polarizor.

Costin - 18-04-’13 10:14
Ioana

Vreau si eu poze in parc, chiar daca e soare puternic afara. Dupa parerea mea pozele sunt foarte OK. Imi place cum i se vede pielea miresicii.

Ioana - 19-04-’13 11:21
Corina

Toata lumea a sesizat ca pielea miresei arata bine, dar nimeni n-a scos un cuvant despre mire. De ce oare? Nu se uita nimeni la pielea mirelui?

Corina - 08-05-’13 15:03
anonima

Imi plac imaginile cu mireasa in leagan si penultima pe tobogan. Admir munca pe care ati depus-o in ciuda conditiilor nefavorabile si cred ca daca nu aveati asistent si lumini nu iesea mai nimic.

anonima - 14-05-’13 14:14
Camelia I.

In anarho-capitalism toate lucrurile sunt libere si permise. Adica in fotografie este permisa sedinta la orice ora, dar nu e indicata la pranz sau dupa-amiaza. Rezultatul dv. este multumitor.

Camelia I. - 17-05-’13 14:46
tv online

Chiar interesant. Cea ce am vazut pe saitul tau despre Sedinta foto de logodna tinuta in aer liber m-a surprins placut. Te felicit pentru conceperea http://www.fotonunta.com,, care e un site care trebuie distribuita.

tv online () - 24-12-’13 18:29

Unul sau mai multe comentarii asteapta aprobarea adminului.(optional field)
(optional field)

Moderarea comentariilor este activa pe acest site. Asta inseamna ca al dv. comentariu va fi vizibil numai dupa ce va fi aprobat de administratorul site-ului.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.