« Mireasa in diverse si… | Home | Sedinta foto de logod… »

Cununia civila

Cand fotograful face ce trebuie

Wednesday 13 March 2013 at 11:03 pm.

Probabil ca este un subiect mai putin fotogenic si de aceea nu prea o sa gasiti multe fotografii de la cununia civila in portofoliile colegilor fotografi. Sau mai degraba nu este suficient de spectaculos. Cu toate astea, pentru mine este un prilej de a livra fotografie de buna calitate, chiiar daca valentele artistice sunt diminuate.

ofiterul starii civile si cuplu de miri

In prima fotografie observati ca subiectii erau in umbra iar afara era soare puternic. Asta este o situatie de backlight sau contre-jour. Daca trageam la lumina ambienta, ar fi trebuit sa supraexpun cerul pentru a avea o expunere corecta pe miri. Am preferat sa folosesc blitul pe camera, sa expun corect ca cerul sa iasa bine si sa adauga suficienta lumina cu blitul ca oamenii sa fie luminati suficient.

In a doua imagine am preferat sa dau valoare luminii prin folosirea unui blit tinut de un asistent si comandat prin radio. In acest fel lumina nu a fost plata si a creat un efect placut pe mireasa, chiar cand intra in Casa Casatoriilor din sectorul 2.

In a treia poza, la fel ca si la precedenta, lumina principala este data de asistentul plasat in dreapta.

In fotografia cu sampania, lumina este data din nou de asistentul cu blit, care se invartea in jurul mirilor dupa nevoile mele. Aici exista un blit de umplere si pe camera.

In imaginea de pe scari am folosit doar lumina ambianta.

Poza de grup a necesitat o tehnica oarecum simpla, dar foarte eficienta in anumite cazuri, cum ar fi casatoria civila. Cand este soare puternic afara, subiectii au tendinta de a strange ochii, mai ales daca sunt pusi sa stea cu fata inspre directia soarelui. Solutia este ca subiectii sa fie intorsi cu spatele la soare. Soarele devine lumina de contur, iar lumina principala este data de blitul tinut de asistent. Blitul trebuie sa fie puternic.

cuplu asteptand cununia civila
cuplu intrand in Casa de Casatorie
fotografie in fata ofiterului starii civile
cuplu sarutandu-se in fata ofiterului starii civile
semnatura in registru care consfinteste casatoria
sampania servita la casatoria civila
mirii pe sub bolta de flori la iesirea din Casa Casatoriilor

fotografie de grup la cununia civila - un fotograf bun nu-si tine clientii cu ochii in soare

La Iasi se trage asa ca aici

30 comments

roxy

nu pricep toate detaliile tehnice, dar pot sa spun ca imi plac fotografiile. fata e chiar micuta pe langa el. verdele ala imi scoate ochii… in evidenta.

roxy - 18-03-’13 20:34
Costin

Este normal ca detaliile tehnice sa nu le intereseze pe fete, dar eu sunt fotograf amator si pentru mine toate explicatiile sunt foarte utile, invat foarte multe din aceste exemple.

Costin - 22-03-’13 17:49
Rizky

M-am plimbat in sus si in jos pe acest blog insa pot spune ca aestcea sunt cele mai reusite fotografii ce le-am vazut pe aici.Daca as fi pus in situatia sa aleg care fotografie imi place cel mai tare mi-ar fi foarte greu.Prima e incantatoare.A doua parca ar fi desprinsa dintr-o poveste.La a treia imi place ideea .. super A patra o poveste de dragoste spusa intr-un stil clasic.A cincea parca e desprinsa dintr-un film de dragoste.Ultimele doua foarte naturale, dragostea mirilor razbate prin ele si impresioneaza.Mult succes in continuare!

Rizky () - 03-04-’13 07:43
Vicky

Nenea Rizky comenteaza probabil alte poze. Sa fie un robot pentru spam? Presupun ca miresica a fost foarte fericita cand si-a vazut pozele. A iesit foarte bine. As putea spune ca e fotogenica.

Vicky - 06-04-’13 04:14

Unul sau mai multe comentarii asteapta aprobarea adminului.(optional field)
(optional field)

Moderarea comentariilor este activa pe acest site. Asta inseamna ca al dv. comentariu va fi vizibil numai dupa ce va fi aprobat de administratorul site-ului.

Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.